1 hel kylling
vand til det dækker
sorte peberkorn
1 laurbærblad
30 g hvedemel
lidt smør
500 g friske asparges
1,5 dl kaffefløde 13%
3 æggeblommer
saften af en halv citron
hakket bredblade t persille eller dild
Kog kyllingen i vand tilsat salt og krydderier, til kødet er mørt. Kyllingen tages op og vandet sigtes.
Pluk kødet fra benene og læg det tilbage i kogevandet i gryden.
Jævn retten med en smørbolle og ved svag varme.
Kog asparges let møre i letsaltet vand (blancheres) og køl dem straks af i koldt vand.
Når saucen med kyllingekødet er let jævnet, tilsættes aspargesene. Pisk fløde, citron og æggeblommer sammen i en skål.
Sigt den kogende sauce langsomt ned i æggemassen under piskning. Hæld det tilbage i gryden og kog langsomt op under omrøring.
Smages til med salt og peber og serveres i et fad, drysset med friskhakket persille eller dild.
Frikassé er en ret, der kan tilberedes god tid i forvejen, og så er den slet ikke så svær at lave, som mange måske tror.