Logo

Kyllinge blanquette

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
En blanquette er på fransk en gryderet. Retten laves ofte på kalv. Her laves retten dog på kylling og serveres med dejlige grøntsager, så som majroer, courgetter og gulerødder.

 

 

2 flotte kyllinger
2 ½ dl piskefløde
Hvedemel, smør, salt, friskkværnet hvid peber
 
Fond:
Kyllingeskrog
2 ½ dl hvidvin
Gulerod, porre, løg, selleri, timian, laur­bærblade, persillestilke
 
Roux blanc:
60 g smør og 60 g hvedemel
 
Garniture:
1 lille blomkålshoved
1 lille broccoli
3 courgetter
6 majroer
6 gulerødder
 
Del hver kylling i 10 stykker.
Tag skroget fra til fond.
 
Kyllingefond: Kog fond på de nævnte ingredienser. Si fonden.
 
Vend kyllingestykkerne i hvedemel og brun dem let på panden i lidt smør.
Kog kyllin­gestykkerne møre i kyllingefonden i ca. 30 minutter.
Tag kødet op af fonden.
Rengør grønsagerne og skær dem i passende, rustikke stykker/former og kog dem møre, men stadig med 'bid'.
 
Lav en "roux blanc", lys opbagning på smør og hvedemel, kog op og tilsæt den varme kyllingefond under piskning.
Kog saucen igennem og tilsæt piskefløde.
Kog atter godt igennem.
Varm kylling og grønsager forsigtigt i saucen og smag til med salt og peber.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.470 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her