1 hel kylling, delt i 10-12 stykker, eller 500 gram strimlet kyllingefilet
3-4 tsk rød karrypasta
2 tsk hvidløg, finthakket
1 spsk galangarod, finthakket
1-2 stilke citrongræs, fintsnittet
5 hele kaffir limeblade
3-4 stødte hele nelliker
2 dåse kokosmælk (2 x 400 ml)
1-2 løg i smalle både
2-3 gulerødder, skåret i tynde skrå skiver
1 spsk koncentreret tomatpure
2 spsk fiskesauce
1 spsk sukker
olie til stegning
friske basilikumblade til pynt
Hvis du bruger en hel kylling, skal kyllingestykkerne blancheres i kogende vand i ca. 5 minutter, fordi stivelsen fra benene ellers kan få saucen til at skille.
Opvarm olien i en tykbundet gryde.
Rist karrypasta, hvidløg, galangarod, citrongræs, kaffir limeblade og nelliker heri.
Kom lidt kokosmælk i, så krydderierne ikke brænder på
Tilsæt kyllingestykkerne og lad dem stege i 5 minutter.
Kom derefter grønsager, koncentreret tomatpure og resten af kokosmælken i.
Lad det hele simre i 15-20 minutter uden låg, eller til kyllingestykkerne er gennemkogte.
Kyllingestykker med ben må ikke koge så længe, at kødet falder fra benene.
Smag til med fiskesauce og sukker.
Retten pyntes med friske basilikumblade og serveres med ris.