Logo

Kylling med ingefær, chili og hvidløg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

800 g udbenet kyllingekød
4 fed hvidløg
100 g frisk ingefær
8-16 hele tørrede chili (efter smag)
½ tsk spidskommen
1 tsk gurkemeje
1 løg
1 ds majs
1 ds bambusskud i strimler
1 ds vandkastanjer
2 suppeterninger m/hønsebouillon
½ dl olie
1-2 spsk thai - fiskesauce
salt
½ spsk sukker

Kyllingekødet skæres i mindre stykker
Løg og hvidløg hakkes halvgroft
Den tørrede chili hakkes fint, eller brug en persillehakker
Den friske ingefær rives på rivejernets grove riller, massen samles op i hånden (en god håndfuld) og presses for den værste saft, evt. skylles en gang i koldt vand og presses igen, det fjerner den bitre smag.

Kylling, løg og hvidløg svitses i 1 min., derefter tilsættes chili, ingefær og spidskommen; der svitses yderligere 1 min.
Tilsæt nu ¾ l. vand og bambusskud, majs, vandkastanier, gurkemeje, bouillonterninger, sukker og fiskesauce.
Lad det hele småkoge i 40 min.
Tilsæt salt efter smag, men gør retten lidt mere salt end normalt.
Servér med jasminris.

Tips: drik evt. mælk til, det tager spidsen af chilien når man bliver svedt.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.082 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her