1 grydeklar kylling (ca. 1 kg)
1 tsk sukker
3 spsk sake
3 spsk japansk sojasauce
200 gram kinakål
100 gram gulerødder
8 store champignons
300 gram tofu
100 gram glasnudler
2 porrer
Til saucen:
2 spsk citronsaft
3 spsk japansk sojasauce
Desuden:
100 gram revet kinaradise
lidt cayennepeber
1 forårsløg
1 limefrugt
Skyl kyllingen, dup den tør, og flå skindet af.
Gør kødet fri af benene, og skær det i 4 cm. store stykker.
Hæld 1 ½ liter vand i en stor gryde, og rør sukker, sake og sojasauce i.
Lad blandingen koge op, og læg kyllingekødet deri.
Skru ned for varmen, og kog kødet ca. ½ time under låg.
Snit kinakålen i 5 cm store stykker.
Skræl gulerødderne, og snit dem i 1 cm tykke skiver.
Foretag nogle snit i champignonshovederne.
Snit tofu i 2 cm store tern, og lad disse dryppe af på køkkenpapir.
Læg nudlerne i kogende vand, og lad dem koge ca. 5 minutter.
Lad dem dryppe af i en si.
Halver dem eventuelt med en køkkenkniv.
Snit porrerne i 1 cm tykke, skrå ringe.
Anret alle grønsagerne og nudlerne på et fad.
Rør citronsaft, sojasauce og 3 spsk vand sammen til sauce, og fordel den i 4 små skåle.
Læg reven kinaradise i en skål, og drys med cayennepeber. Skær
limefrugten i kvarte, og anbring dem i en lille skål.
Kom Kyllingekødet og kogevæsken i en lergryde, og stil den på bordet
over en brænder.
Tænd for brænderen og bring suppen i kog, og kog grønsagerne og
tofuen portionsvis i suppen.
Tag portionerne op med pinde, og krydr efter behag med sauce og
citronsaft.
Spis det sammen med kyllingekødet, kinaradise og forårsløg.
Når alle grønsagerne og kødet er spist, hældes nudlerne i suppen.
Krydr med sojasauce, lad det koge op, og server det som suppe.
Tips: Der kan bruges en netske eller hulske til at servere de enkelte
portioner med.
Variation: Til sidst kan røres 2-3 sammenpiskede æg i suppen som
serveres straks. Suppen bør ikke koge efter at æggene er rørt i.