1 kylling
grøn hel kardemomme
hele kanelstænger
couscous
grønsager, fx. tomat og agurk.
yoghurt - gerne græsk
Man hakker alle krydderierne fint i en foodprocessor/blender - undtagen hvidløget. Mos hvidløget med groft salt på et brædt. Bland det sammen og smag til.
Spidskommen er ikke det samme som kommen! Men man kan godt komme en anelse kommen i også. Brug halvdelen af chermoula'en til at marinere kyllingen i og lad det ligge i mindst ½-1 time. Man kan også bruge en lammebov eller et stykke torsk, laks, tun, haj eller multe. Steg på en varm pande som du plejer, gerne sprødt.
Server resten af saucen til. Skær friske rå grønsager som agurk og tomat op i både og læg på fadet sammen med en god, fed yoghurt. Couscous'en er i mellemtiden gjort klar ved at komme et par hele kanelstænger samt lidt frø fra den grønne kardemomme ned i grynene. Derefter hældes kogende vand over den, til det dækker. Lad den trække i 10 min. Når den er færdig, nulrer man den med fingrene for at undgå store klumper.
--