Logo

Krydret thaisteg med svinekød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Denne ret skal laves i en grill med låg, efter den indirekte metode. Bed din slagter om den rigtige udskæring, da du ikke altid kan finde den i supermarkedet. Bed om en skinkesteg, men den skal være uden fedtkant og svær og kun det reelle kød. Netop det magre kød gør den særlig velegnet til en thai marinade. Måske lidt ekstravagant, men resultatet er det hele værd. Til 6 personer.
 
900 g skinkesteg eller en kamsteg uden fedt
2 spsk solsikkeolie
½ tsk færdigt tamarine
1 tsk færdighakket citrongræs
120 ml vand
75 ml kokosmælk, fra dåse
½ spsk palme- eller let muscovadosukker
¼ tsk salt
 
Tør marinade:
1 tsk hakkede friske koriander
1 tsk hakket frisk basilikum
1 tsk tørret kokos
½ tsk stødt gurkemeje
1 tsk stærk chilipulver
1 tsk palme- eller let muscovadosukker
½ tsk salt
 
Våd marinade:
1 grøn chili, renset for kerner og groft hakket
2 fed hvidløg
2 skallotteløg eller ½ lille rødløg
25 g frisk ingefær, skrællet og groft hakket
1 frisk kaffirlimeblad eller 1 strimmel limeskræl, hakket
 
Bland ingredienserne til den tørre marinade i en stor skål.
Læg stegen i den og vend den rundt, så den bliver dækket over det hele.
Dæk til og lad den stå ved stuetemperatur i 1 time.
 
Våd marinade: Kom ingredienserne til den våde marinade i en blender og lad den køre, indtil du har en jævn pasta.
Opvarm olien på en stegepande og tilsæt krydderier, tamarine og citrongræs og lad det stege i cirka 3 minutter, indtil blandingen separeres i olien.
Tilsæt vand og lad det simre i 2 minutter.
Tilsæt kokosmælk, sukker og salt og lad det simre i yderligere 2 minutter.
Smag eventuelt til med krydderier.
 
Gør grillen klar til den indirekte metode.
Hæld den våde marinade over stegen og vend den et par gange, indtil den er godt dækket.
Læg stegen direkte på risten, læg låget over grillen og lad den stege i 1-1 ¼ time, idet du af og til hælder lidt mere af den våde marinade over, indtil du kan se klar saft komme ud af kødet, når du prikker med en tynd stålpind.
Læg stegen over på et skærebræt og dæk den til med et stykke folie, så kødet kan hvile i 5 minutter. Skær kødet i tynde skiver og server.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 744 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her