4 personer:
500 g lyssej- eller torskefilet
4 stilke blegselleri (250 g)
1 bdt forårsløg (175 g)
2 fed hvidløg
20 g frisk ingefær
1 tsk stødt chili (eller 1 frisk)
1 spsk olie
1 ¼ l grønsagsbouillon
salt og peber
1 person:
125 g lyssej- eller torskefilet
1 stilk blegselleri (65 g)
1-2 forårsløg (45 g)
½ fed hvidløg
5 g frisk ingefær
¼ tsk stødt chili (eller ¼ frisk)
¾ tsk olie
4 dl grønsagsbouillon
salt og peber
Sauter finthakket hvidløg og ingefær i en gryde med olie og tilsæt fintsnittet blegselleri og chilipulver eller finthakket chili.
Spæd med bouillon, lad suppen koge igennem og fjern skum.
Skær fisken i mundrette stykker helt uden ben og læg dem i suppen sammen med de fintsnittede forårsløg.
Lad suppen simre ved meget svag varme ca. 5 minutter - til fisken er gennemvarm.
Server med brød til.
Tips: Ud vid suppen med flere grønsager fx. gulerødder, spidskål, spinat - alt skal være fintsnittet.
Energi pr. portion: 840 kJ/202 kcal Protein: 58,9% Fedt: 23,3% Kulhydrat: 17,8%