250 g laksekød
250 g torskekød eller lyssej
2 tsk salt
2 æg
2 spsk hvedemel
1 bdt dild
1 bdt purløg
10 g kapers
Skal af 1 citron
3 dl piskefløde
Fiskekødet mixes sejt i en foodprocessor sammen med saltet.
1 æg ad gangen tilsættes, mens foodprocessoren kører rundt.
Stop og tilsæt hvedemel, krydderurter, peber, kapers og reven citronskal.
Kør igen, mens fløden hældes i i en tynd stråle.
Farsen formes med en ske (som dyppes i varmt vand).
Dellerne lægges på en bageplade og bages i ovnen i 10 min. ved 120ºC.
Herefter grilles de på grillen.
Anrettes med en god grov remoulade og eventuelt på spid med grillet chilipølse (fx chorizo) imellem.
Tips: Server fx en salat af meget tynde gulerodstænger vendt med lidt nøddeolie, limesaft, dild, salt og peber.