I denne mellemret koges kartoffelstykkerne i en frisklavet tomatsauce, som er smagt til med en skøn blanding af urter og krydderier. Du kan lave saucen mild eller vild, som du ønsker den.
Server retten med grillet kød.
600 g kartofler
Olie til stegningen
1 fed knust hvidløg
1 spiseskefuld rødvinseddike
1 spiseskefuld paprika
1 teskefuld stødt spidskommen
1 teskefuld tørret oregano
Lidt chilipulver (efter behag)
3 dl frisklavet Tomat Sauce - glutenfri (se dette)
Friskhakket persille til pynt
Pil kartoflerne og skær dem i 2 cm terninger.
Varm olien i en tykbundet pande og sauter kartoflerne i 10-15 minutter til de er gennemstegte og brune.
Tilsæt det knuste hvidløg, rødvinseddike, paprika, stødt spidskommen, oregano og chilipulver og lad det varme et minut eller to, rør godt for at blande alle krydderierne sammen.
Tilsæt Tomat sauce, helst frisk sauce, men man kan også bruge det fra dåse eller flaske.
Varm det til saucen bobler og server med rigeligt friskhakket persille.
215-144 kcal; 4-3 g protein; 9-6 g fedt, heraf 1,5-1 g mættet; 30-20 g kulhydrat; 3-2 g fibre; 47-32 mg natrium; 23-15 mg kalcium
Søde krydderkartofler
En spændende variation af denne opskrift er at bruge søde kartofler i stedet for de almindelige. Pesto (se dette) er også lækkert sammen med brasede kartofler af enhver art.