Logo

Kryddergnubberub til lammekød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ja, hvad hedder sådan noget? En krydderblanding til at gnubbe ind i overfladen på et stykke kød, så det kdmmer til at smage bedre, mere interessant og lidt anderledes, end det plejer. Gnub, rub? Her kommer i hvert fald en af slagsen. .
Men det får ikke nødvendigvis en langtidsfrossen new zealandsk lammekølle til at smage godt.

2 spsk groft salt
1 spsk anisfrø
3 spsk hel koriander
2 spsk spidskommen
1 spsk hel, sort peber
1 tsk hel allehånde
10 fed hvidløg

Knus alle krydderierne med hvidløget til en grov pasta i morteren.
Krydderierne skal ikke være helt knust, bare knækket.
Gnub det ind over hele overfladen på en lammebov, hel hals eller lammekølle.
Dryp med lidt olivenolie og steg kødet ved 150ºC, til det er meget mørt.
Ideen er lammekød som i Mellemøsten, hvor det er helt gennemstegt og smeltende og kan spises med fingrene...
Spis med khubz, tomatsalat, raita og et bundt knasende rå forårsløg til - for rå løg og stegt lam er en fantastisk kombination - en romainesalat i hele blade, og basmatiris.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 422 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her