Logo

Krondildbraiseret lammeskank og stegte løg med krydderurteslør

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

samt kartoffelcrepinette med lammetunge og brissel
 
Krondildbraiseret lammeskank:
4 lammeskanke
1 bdt krondild
2 løg
Skal af 1 citron
4 fed hvidløg
1 gulerod
1 fennikel
3 kviste timian og rosmarin
1 l. lys kalve- eller hønsefond
Olie, salt, peber
 
Soigner lammeskankene, krydr med salt og peber og braiser dem i olie i en hed gryde sammen med urterne i grove stykker.
Tilsæt fond og lad simre 2 timer under låg.
Tag de møre skanke op, si fonden og reducer til passende konsistens.
Bræk de små blomsterkroner og lidt stængel af krondilden og kom det i saucen.
Masker skankene ved anretningen med saucen.
 
Stegte løg med krydderurteslør:
2 løg
½ l. lys kalvefond
2 fed hvidløg
1 spsk balsamico
Timian, rosmarin, dild
35 g usaltet smør
Olie, salt, peber
 
Krydderurteslør:
1 god håndfuld blandede krydderurter
1 finthakket skalotteløg
Olivenolie, cayennepeber, balsamico
 
Stegte løg: Halver løgene midt over og brun dem grundigt i en anelse olie på en hed pande.
Krydr med salt og peber.
Tilsæt de øvrige ingredienser, og stil panden i ovnen ved 150ºC i 1 ¼ time.
Tag løgene af panden, si fonden og reducer den til glacekonsistens. Glaser løgene lige inden servering.
 
Krydderurteslør: Pisk marinaden sammen og hæld den over krydderurterne.
Drys det hakkede løg over.
Anret krydderurtesløret på de stegte løg.
 
Kartoffelcrepinette med lammetunge og brissel:
2 bagekartofler
1 sprængt, kogt lammetunge
½ lammebrissel
1 l. vand
¾ dl eddike
2 laurbærblade
Persillestilke
3-4 fed hvidløg
50 g smør
Salt, peber
 
Skræl bagekartoflerne og skær dem i tern a ½ cm.
Steg dem møre i smør på en pande og tilsæt den sprængte, kogte lammetunge i tern.
Smag ragouten til og fordel den i 4 smurte forme.
Inden servering bages formene i ovnen ved 200ºC i 5-6 minutter.
 
Afhind lammebrislen og blancher den 6-8 minutter i kogende vand tilsat eddike, laurbærblade, persille­stilke og hvidløg.
Tag brislen op, soigner den, skær i passende stykker og steg dem sprøde på en hed pande.
Krydr med salt og peber.
Fordel brisselternene oven på kartoffelcrepinetterne ved servering.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.380 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her