Logo

Koteletter med endiviesalat, pastinakker og kartoffelsne

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

3 tykke svinekoteletter (á 150 g)

Marinade:
½ dl soya
1 spsk olie
2 tsk sukker
1 fed finthakket hvidløg

¾ kg skrællede kartofler
4 endivie salat delt i halve (500 g)
3 porrer i lange skrå strimler (350 g)
2 pastinakker i lange skrå strimler (350 g)
1 dl tør sherry
15 g smør
2 spsk snittet bredbladet persille

Bland soya, olie, sukker og hvidløg og vend koteletterne i marinaden.
Lad dem trække i marinaden 1 time på køkkenbordet eller i længere tid i køleskabet.

Kog kartoflerne i letsaltet vand, til de er helt møre.
Pres dem gennem en kartoffelpresse lige før, de skal serveres.

Bring 2 ½ l vand i kog med 2 spsk salt.
Blancher de halve endivie salat i 1 min. og lad dem dryppe af i en sigte.
Gem kogevandet.
Steg koteletterne 1 min. på hver side på en varm og tør teflonpande.
Tilsæt marinade og sherry, det skal stå halvt op om koteletterne,
suppler evt. med lidt vand.
Lad koteletterne simre 4 min. på hver side.
Tag koteletterne op og gem lagen.
Kom smør på panden og steg de halve endivie salat 5 min. hæld lagen ved og lad den koge lidt ind.
Blancher porrer og pastinakker 2 min. i kogevandet fra endivie salaten.

Skær koteletterne i skiver og anret dem på 4 varme tallerkner
med kartoffelsne, porrer og pastinakker samt stegt endivie salat
og den indkogte lage. Drys med persille.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 533 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her