4 svinekoteletter
smør til stegning
1 tsk salt
¼ tsk peber
2 ds flåede tomater
2 ½ dl piskepløde
1 løg
1 æble
3 dl hvidvin
Soja efter smag
Skær et par snitter i fedtkanten på koteletterne så de holder faconen.
Brun smørret på panden og steg koteletterne og drys derefter salt og peber på.
Løg og æbler skal finhakkes.
Mos de flåede tomater og kog det godt igennem.
Dernæst sies tomaterne fra.
I væden fra tomaterne tilsættes æbler, løg, hvidvin, fløde og smag til med salt og peber og lad det koge igennem.
Kom koteletterne i en ovnfast fad og tilsæt saucen, pynt tilsidst saucen med klatter fra de frasiede tomater.
Stegetid i ovnen 15 min ved 200°C.
Tilbehør: Ris og kartofler.
Tips:For at gøre retten nem kan det laves dagen før og det giver samtidig en bedre smag. Ikke mindst giver det mere tid til dine gæster.