4 koteletter, 2 cm tykke
smør til bruning
salt og peber
1 dl kirsebærvin eller rød portvin
3 dl bouillon
4 hele enebær
100 g roquefort ost eller anden blåskimmelost
Sellerimos:
750 g skrællede kartofler
300 g skrællet knoldselleri
5 hele enebær
Tilbehør: Salat
*
Skær kartofler og selleri i mindre stykker og kog dem møre i letsaltet vand.
Brun koteletterne hurtigt på begge sider og krydr med salt og peber.
Tilsæt kirsebærvin, bouillon samt enebær og lad det koge ved god varme 4-5 minutter.
Tag koteletterne op og hold dem varme.
Pisk roquefort osten i saucen og lad den koge under piskning til osten er smeltet.
Smag til med salt og peber.
Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre.
Mos selleri og kartofler og krydr med salt og peber.
Server sellerimosen til koteletterne sammen med enebærsaucen.