16-20 stk
25 g gær
2 ½ dl lunken mælk
25 g sukker
½ tsk salt
3 spsk kommen
ca. 500 g hvedemel
100 g smeltet afkølet margarine
Pensling: sammenpisket æg
Udrør gæren i mælken. Bland sukker, salt, kommen og ca. ⅓ af melet i.
Rør margarinen og det meste af melet i, og ælt dejen godt igennem.
Tilsæt hvedemel, til dejen slipper hænderne og er blank og glat.
Dæk dejen til og hæv den lunt til dobbelt størrelse ¾-1 time.
Rul dejen ud i en pølse og del den i 16-20 stykker.
Rul hvert stykke ud i ca. 35 cm lange stænger og j form dem til kringler.
Sæt dem på smurt plade eller bagepapir - dæk dem. med bradepanden og efterhæv lunt ca. 20 min.
Pensl med æg.
Bag ved 200ºC i 10-12 min. Afkøl på bagerist.
Tips:
Kommen kan drysses ovenpå kringlerne i stedet for at tilsættes dejen.
Dejen kan også flettes til en krans. Fryseegnet