Logo

Koldt, sprængt oksespidsbryst m flødepeberrod

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1000 g let sprængt oksespidsbryst
2 laurbærblade
10 hvide peberkorn
3 kviste timian
1 gulerod
1 løg
¼ rodselleri
1 blomkålshoved
2 porrer (400g.)
250 g broccoli
1 spsk olivenolie
½ spsk balsamico (eller anden god kryddereddike)
salt
peber

Flødepeberrod:
1 lille stykke frisk peberrod (ca 75g.)
1 dl piskefløde
1-2 spsk frisk citronsaft

Oksespidsbrystet dækkes af koldt vand i en rummelig gryde og sættes over ved svag varme.
Når det begynder at koge, skummes fedt og uklarheder væk med en øse.
Tilsæt krydderier, gulerod, løg og rodselleri.
Oksespidsbrystet koger i ca. 3 timer, indtil det er mørt.

Oksespidsbrystet tages op, lagen sies og hældes over kødet, hvorefter kød og lage afkøles fx. i koldt vandbad.

Tilberedning af grønsager:
Grøntsagerne skylles.
En gryde med vand tilsat lidt salt og 1 spsk olie sættes over.
Porrer skæres i stykker på 6 cm. og blomkål og broccoli deles i buketter.
Når vandet koger kommes grønsagerne i og koger ca. 5 min til de er møre, men stadigt sprøde.
Tag dem op med en hulske og dryp med lidt balsamico eddike.

Flødepeberrod:
Skræl og riv peberrod fint, pisk fløden til skum og smag til med peberrod, citron, salt og peber.

Servering:
Skær det kolde, sprængt spidsbryst i pæne skiver og anret dem på et fad sammen med grønsagerne.
Flødepeberroden kommes i en skål og serveres til sammen med groft brød.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 732 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her