1500 g lammebryst
1 suppevisk
4 gulerødder
½ selleri
2 fennikel
evt. nogle kartofter
groft salt
hele peberkorn
Lammebrystet udbenes og krydres med salt og peber samt grofthakket, bredbladet persille. Snør lammerullen sammen med bomuldsgarn.
Suppevisk og den ene gulerod klargøres, lægges i en gryde sammen med kødet og dækkes lige netop med koldt vand. Bringes i kog og skummes.
1 spsk salt og hele peberkorn tilsættes. Lad det koge ganske sagte ca. 1 time. Herefter tilsættes grønsagerne: gulerødderne skåret i kvarte, sellerien i fingertykke stænger og fennikler i kvarter. Hvis man ønsker kartofler kan disse også skæres i kvarter eller tykke skiver . Grøntsagerne koger med i ca. 15 min.
Lav en opbagning af ca. 50 g smør og 1 lille spsk hvedemel. Tilsæt varm suppe til passende konsistens og lad det koge godt igennem. Smag til med salt, peber og lidt reven muskatnød.
Fjern tråd og skær rullen i ca. 1 cm tykke skiver . Anret kød og grønsager i et halvdybt, varmt fad. Hæld lidt af saucen over og server resten i en skål. Pynt med finthakket persille.