1250 g lammekød med ben fx. bov
2 tsk salt pr l vand
4-6 hvide peberkorn
1 lille gulerod
1 porre eller 1 løg
evt. dild eller persillekviste
Sauce:
1 spsk smør eller margarine
2 spsk hvedemel
4 dl kogevand
1 spsk citronsaft
reven citronskal
2 spsk fint hakket frisk dild, estragon eller kørvel
1 æggeblomme
1 dl fløde
Skyl kødet hurtigt under rindende vand og læg det i en gryde.
Hæld så meget vand på, at det dækker og tilsæt vand.
Lad det koge op og skum det omhyggeligt.
Skyl og rens grønsagerne og kom dem i gryden.
Lad det koge over svag varme til kødet er mørt, ca ¾-1 time.
Smelt fedtstoffet til saucen i en kasserolle og spæd med kogevandet fra kødet.
Lad saucen koge 3-5 min.
Tilsæt citronsaft og citronskal samt krydderurterne.
Smag til med salt og peber
Bland æggeblomme og fløde.
Tag saucen fra varmen og rør blandingen i.
Saucen må ikke koge mere nu.
Skær kødet ud og server det med saucen.