4-6 knurhaner
1 skalotteløg
½ citron.
Løgragoût:
1 bundt forårsløg
1 bundt nye rødløg
1 dl blandede hakkede krydderurter, fx dild, purløg, estragon, citronmelisse og persille
25 g smør
1 dl vand
Filetter knurhanen som torsk, hvis IKKE fiskehandleren har filetteret for dig, men vær opmærksom på piggene på rygfinnen. Skindet tages af.
Forårsløg og rødløg ordnes som porrer. Skær et godt stykke af toppen af. Skær løgene i halve eller kvarte, hvis løghovederne er for store.
Kog 2 dl vand, saft fra en ½ citron, skalotteløg, samt stilke fra dild og persille sammen. Læg filetterne i den varme kogelage, og damp dem.
Kom løgene i en gryde sammen med 25 gr. smør, 1 dl vand og lidt salt. Løgene dampes i 4-5 minutter, derefter vendes krydderurterne i.
Små nye kartofler eller flûtes er godt hertil.
Anretning:
Fiskene anrettes på løgragoûten med lidt grønt på toppen.
Tips:Pas på evt. rygpigge. (Kan være giftige). Få fiskehandleren til at filettere fisken.