Logo

Klumpegrød fra Fejø

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grødretter og supper var hverdagsmad. Sulet blev gemt til helligdage, højtider og når der var gæstebud.
 
125 byggryn
1 l. mælk
Sukker
½ tsk kanel
Allehånde
En håndfuld korender eller (nyere) rosiner
1 stk røget spæk
Tilbehør: Smør eller sirup
 
Der koges en grød af byggryn, mælk, sukker, lidt kanel og allehånde samt godt med korender.
Spækket skæres i små terninger og steges på en pande.
De ristede spækterninger hældes, tillige med stegefedtet i grøden.
 
Klumpegrød spistes oprindeligt med sirup, men senere gik man over til at servere med smørhul.
Variant: I nyere tid (efter år 1900) begyndte man at tilbe­rede retten med hakket persille i stedet for kanel.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.405 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her