Logo

Klipfiskegryde

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 personer

600 g klipfisk
500 g modne tomater
1 stilk bladselleri
300 g kartoffel
½ bundt glatbladet persille
½ bundt basilikum
3 spsk pinjekerner
1 lille løg
2 fed hvidløg
5 spsk olivenolie
ca. 1 ltr grønsagsbouillon
salt og friskkværnet peber
1 gulerod

Klipfisken udvandes i 24 timer, hvorunder vandet skiftes 1-2 gange. Dernæst skylles fisken godt, flås, udbenes og skæres i mundfuldstore stykker.
Tomaterne skoldes, flås, udkernes og skæres i stykker. Selleristilken, gulerod, løg og hvidløg hakkes i små stykker.
Olivenolien opvarmes i en stegegryde. Selleri, gulerod, løg og hvidløg dampes heri. Klipfisken røres i og brunes let. Tomaterne og grønsagsbouillon tilsættes, der krydres med salt (kun en anelse!) og peber. Det hele småsnurrer 1 time under låg ved svag varme.
Kartoflerne skrælles og skæres i cm-store terninger. De hældes i gryden efter en times kogning og koger med i endnu ca. 20 min. Den færdige gryderet smages til og drysses med persilleblade, basilikum og 3 spsk pinjekerner.

Tilberedningstid: Ca. 2 timer (+24 timers udblødning)

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 574 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her