Logo

Klipfisk i æg - Bacalhau Dourado

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

½ kg klipfisk
olie eller fedt til friturestegning
3 mellemstore kartofler
1 ¼ dl olivenolie
1 ¾ finthakket løg
6 æg
½ tsk peber
2 spsk finthakket persille
 
Begynd dagen før med at lægge klipfisken i blød mindst 12 timer i en skål med så meget koldt vand, at fisken er dækket.
Skift vandet flere gange.
Varm ovnen op til 200ºC.
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde pinde.
Tør dem i papir fra køkkenrullen.
Varm olien op i frituregryden og steg kartoflerne gyldne.
Tag dem op med en hulske og lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
Hæld vandet fra klipfisken og skyl den under koldt vand.
Læg den i gryden med så meget vand, at det står et par centimeter over
fisken.
Bring vandet i kog ved stærk varme.
Smag på det, er det stadig meget salt, må klipfisken koges op en gang til
med friskt vand.
Kog den mør ved svag varme i ca. 20 minutter.
Tag den op med en hulske og lad vandet løbe fra.
Fjern skind og ben og del fisken i flager, hold den varm.
Opvarm olivenolien i en pande.
Tilsæt løg og lad det stege under omrøring, til de er let brune.
Kom klipfisken i.
Pisk æggene og peberet sammen og hæld det i panden.
Tilsæt evt. noget mere olie, så det ikke hænger i panden.
Rør forsigtigt i det, til æggene begynder at stivne.
Drys kartoflerne i til sidst og flyt straks det hele over på et varmt fad.
Strø hakket persille på og spis det straks.

Fra Portugal.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 825 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her