(ca. 100 stk)
2 æg,
100 g sukker,
1 tsk kardemomme,
125 g smør,
2 spsk piskefløde,
3 spsk cognac,
375 g hvedemel,
Raffinol eller palmin til kogning.
Æggene røres kraftigt med sukker, tilsættes kardemomme og det blødgjorte smør. Når det er godt sammenrørt til en lidt sej masse, tilsættes piskefløde, cognac og sluttelig melet. Dejen hviler køligt en timestid, deles i flere stykker, hvert stykke udrulles tyndt og skæres med kagesporen i aflange kager (ca. 10 x 3 cm) lange. I midten skæres en ridse på ca. 2 cm og derigennem trækkes den ene ende af klejnen, og man opnår den rigtige facon på klejnen. Raffinol eller palmin varmes, heri koges klejnerne, ikke for mange ad gangen, til de er lysebrune. Tages op med en hulske og lægges på fedtsugende papir.
--