Logo

Klassisk kogt torsk påny!

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tournedos af dampet torsk med pancetta, langtidsbagte rødbeder, persille frite og grov sennepsskum
Det er sjovt at lave en klassisker om, så den passer til tidens køkken!
 
600 g torskefilet
8 skiver pancetta
½ bdt kruspersille
Olie til fritering
½ peberrod
Salt, peber
 
Langtidsbagte rødbeder:
4 små rødbeder
2 spsk olivenolie
1 fed hvidløg
 
Sennepsskum:
1 fed hvidløg
1 skalotteløg
½ dl hvidvin
2 dl fiskefond
1 dl fløde
100 g kolde smørtern
1-2 spsk grov sennep
 
Torsketournedos: Soigner fileten, skær den ud i 4 tournedos'er og krydr med salt og peber.
Bind pancettaskiverne om torsketournedos'erne og bag dem i ovnen ved 200º i ca. 10 minutter.
 
Persille frite: Skyl og pluk persillen og dup den helt tør.
Steg den sprød i hed olie og drys med salt.
Skræl peberroden og skrab den med en kniv.
 
Langtidsbagte rødbeder: Skræl rødbederne, skær i stængler og krydr med salt, peber og finthakket hvid­løg og dryp olie over.
Bag ved 120º i 4 timer.
 
Sennepsskum: Hak hvidløg og skalotteløg fint og kog ned med hvidvin og fiskefond til det halve.
Tilsæt fløde og kog et par minutter mere.
Pisk de kolde smørtern i saucen og smag til med den grove sennep.
Kør saucen til skum med stavblenderen.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.989 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her