Logo

Klassisk kashmirsk lammeret

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kød i spinat
1000 g kød (lam eller okse) skæres i 2 ½ cm. terninger
2 middelstore løg, hakkes groft
5 cm frisk ingefærrod, skrælles og hakkes groft
9-10 fed hvidløg, skrælles og hakkes groft
1 frisk grønne chili, hakkes
1-2 tsk chili peber
8 spsk olie
5 cm. hel kanel
7 hele nelliker
7 hele grønne kardemomme
2 laubærblade
2 spsk stødt koriander
1 spsk stødt spidskommen
1 tsk stødt gurkemeje
1 middelstor tomat, hakkes fint
1 kg frisk eller frossen spinat
7 spsk yoghurt
1 ½ tsk salt
1 spsk garam masala
2-3 spsk ghee eller smør om nødvendigt

Den friske spinat vaskes og gøres klar.
Kast spinaten i kogende vand, så den krøller sammen. Tag den op med en hulske og lav den så til en mos i blenderen. Sæt mosen til side i en skål.
Hvis man bruger frossen spinat, følger man blot brugsanvisningen på pakken.

Kom de hakkede løg, ingefær, hvidløg og den grønne chili i en blender med 3-4 spsk vand og lav en jævn mos.
Opvarm olien i en svær gryde på middel blus.
Dup de udskårne kødterninger omhyggeligt med køkkenpapir, så de bliver helt tørre. Kom 7-8 kødterninger ad gangen i den gennemvarme olie og brun dem på alle sider. Når de er brunede, tages de op af olien med en hulske og stilles til side.
Kom nu kanel, nelliker, kardemomme og laurbær i den samme varme olie og steg dem under hurtig omrøring. Når laurbærbladene bliver mørkere, kommes mosen fra blenderen i og det hele steges, til blandingen skifter farve. Hvis den hænger ved gryden, kommes en spsk vand i ad gangen, og man steger videre med bhunao-teknik.

Skru ned for blusset og kom koriander, spidskommen, chili, peber og gurkemeje i. Steg i 2 minutter og tilsæt så de hakkede tomater. Steg videre i nogle få minutter og kom så yoghurten i, én skefuld ad gangen under stadig omrøring. Når yoghurten er helt absorberet i saucen, kommes kødterningerne i sammen med kødsaften.
Når terningerne er godt blandet med saucen, tilsættes salt, og retten bringes i kog. Når retten er kommet i kog, lægger man låg på, skurer ned for blusset og lader retten småkoge.
Almindeligvis afgiver kødet tilstrækkelig væde til at det kan koges i sin egen saft. Det er bedst sådan. Men bliver retten for tør under kogningen, så den begynder at hænge ved gryden, kan man hælde op til 1 ½ dl varmt vand ved. Rør fra tid til anden i retten under kogningen.

Kom spinatmosen i de sidste 15 minutter af kogetiden. Bland spinatmosen omhyggeligt i retten og lad den koge færdig.
Hvis saucen ikke bliver tilstrækkelig tyk, så tag låget af under den sidste del af kogningen og skru lidt op for blusset, til saucen får den rette konsistens
Kom nu garam masala i retten og rør det omhyggeligt sammen. Hvis man ønsker det, kan man til sidst røre lidt ghee eller smør i.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.046 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her