Forkæl dine rundstykker med kirsebærsyltetøj, der smager en lille smule af chokolade
Til ca. 1,2 l. Tilberedning: 30 min. plus trække- og køletid
A. 1200 g syltekirsebær gøres i stand og udstenes.
1 kg kirsebær vejes af og blandes i en høj gryde med 330 g syltesukker 1:3.
I stedet kan eventuelt bruges almindeligt sukker, hvor der tilsættes gelépulver efter anvisning på emballagen.
Lad det stå og trække saft 1 time.
B. Så pureres halvdelen af frugten i gryden med en stavblender.
Kornene af 1 stang vanilje og selve vaniljestangen tilsættes.
Det hele koges op ved stærk varme, mens der røres med en grydeske.
Fra det øjeblik, hvor det begynder at boble, koges det i 3 minutter, stadig ved stærk varme og under omrøring.
C. 4 spsk klar chokoladelikør (fx creme de kakao) røres i.
Lidt chokoladelikør kommes i rene glas de vendes og drejes, så likøren fordeles på siderne.
Det varme syltetøj fyldes i helt op til randen.
Glassene lukkes tæt med twist-off-låg og stilles på hovedet i 5 minutter.
Pr. teskefuld: 0 g protein, 0 g fedt, 4 g kulh. = 17 kcal (72 kj)