4 skovduer
30–35 kirsebær
2 spsk rødvinseddike
1 spsk honning
2 spsk smør
2 spsk olie
salt, peber
smør
vildtfond
piskefløde
8 store kartofler
60 gram hasselnødder uden hinde
Skær skovduerne ud, således at brystet bevares helt.
Skrogene koges der fond på.
Bryststykkerne lægges i en stor gryde og brunes af i lidt smør.
Drys evt. lidt salt over duerne.
Bryststykkerne lægges i et ovnfast fad og sættes i ovnen ved 200ºC.
Hvis man ønsker et rosa bryst, skal de være i ovnen i 8-10 minutter og 15 minutter, hvis man ønsker dem gennemstegt.
Lad dem trække 5 minutter før servering.
Rødvinseddike, honning og smør koges op.
Heri simrer kirsebærrene – med stilk hvis det er muligt - 3-4 minutter. Anrettes omkring duebrystet.
Kartoflerne skrælles og skæres i mindre stykker.
Kartoflerne steges i smør til de er gyldne.
Tilsæt hasselnødderne de sidste 3-4 minutter, drys med salt.
Som yderligere tilbehør er smørstegte kantareller særdeles velegnede, men champignon kan også fint bruges.
Vildfonden koges ned med piskefløde og monteres med smør under kraftig omrøring, smag til med salt og peber.