1 port.
100 g skinkesmåkød
Marinade:
¾ spsk kinesisk soya
¾ spsk sherry
1 stk løg
¾ stk røde peberfrugter
¼ ds bønnespirer (eller 200 g friske)
½ spsk plante/stegemargarine til at stege kødet i
½ spsk olie til at stege grønsagerne i
Skær kødet i strimler som til stroganoff, og læg dem i marinaden aftenen før.
Pil løgene, skær dem i ringe og svits dem på en teflonpande i lidt olie.
Tag kødet op af marinaden og lad det dryppe af.
Brun kødet i margarinen.
Kom kødet i en gryde med løgene og hæld marinaden på.
Lad det simre 5-10 minutter.
Svits peberfrugterne i resten af olien på teflonpanden, varsomt og kun i kort tid. Bland det i gryden sammen med bønnespirer og giv det et hurtigt opkog.
Smag til med sort peber og evt. mere soyasauce.
Server med nykogte ris og et godt brød.
Slut af med frugtyoghurtis med mandelflarn.
Næringsindhold i 1 portion gryderet, 2 dl ris, 1 groft brød med blød plantemargarine, frugtyoghurtis
kj 2230, kcal 530, fibre 8,2g, fedt 20,1g (33E%), mættet fedt 6,0g, flerumættet fedt 6,4g, P/S 1,0, kolesterol 75mg
Næringsindhold uden dessert
kj 1670, kcal 400, fibre 6,5 g, fedt 13,4g (30E%), mættet fedt 3,1 g, flerumættet fedt 5,4g, P/S 1,8, kolesterol 65mg.