1 port.
3 spsk tørrede kikærter
¼ dl knækkede hvedekerner eller bulgur
¼ bdt persille
50 g frosset eller frisk grønkål
¼ stk porre
3 spsk syltet agurk
1 stk tomat
Til dressing:
2 tsk olie
1 tsk citronsaft
½ tsk salt evt urtesalt
sort peber
Sæt kikærterne i blød natten over.
Hæld vandet fra og skyl dem godt.
Kog kikærterne og hvedekerneme i nyt vand ca. 15 minutter.
Hæld vandet fra.
Bland alle ingredienser til dressingen og hæld den over kikærter og hvedekerner , lad det blive koldt.
Tø den frosne grønkål op.
Skær tomaterne i både og agurken i skiver og bland det hele i en skål.
Lad salaten trække et koldt sted nogle timer, før den serveres.
Server med ostemad og slut af med frugt.
Næringsindhold i 1 portion kikærtesalat, 1 skive groft brød med blød plantemargarine, 2 skiver ost (30+/17% fedt) og 1 appelsin.
kj 2550, kcal 610, fibre 10,9g, fedt 19,3g (28E%), mættet fedt 5,5 g, flerumættet fedt 7,2g, P/S 1,3, kolesterol 19 mg.