Hvis man kombinerer kartoffelmos med en grund-souffle, bliver resultatet en velsmagende sidetallerken, der går fint til stegte fiskeretter.
1 kg kartofler
5 store æg
100 g smør, og lidt ekstra til at smøre med
1,25 dl kaffefløde
Salt og peber efter behag
Friskrevet muskatnød efter behag
Forvarm ovnen til 180ºC og smør en souffle-skål let med smeltet smør.
Kog kartoflerne i 10-15 minutter, indtil de er melede.
Hæld vandet fra og mos dem.
Tilsæt æggeblommerne, smør, fløde, salt, peber og lidt friskrevet muskatnød.
Bland det hele grundigt sammen.
Pisk æggehviderne stive og vend dem i kartoflerne.
Hæld kartoffelblandingen i den smurte souffle-skål bag retten i den forvarmede ovn i 45 minutter.
Ryst forsigtigt skålen - hvis toppen bevæger sig let, har souffleen sat sig.
Hvis den bevæger sig for meget, giv den lidt længere tid i ovnen.
400 kcal; 12 g protein; 26 g fedt, heraf 14 g mættet; 29 g kulhydrat; 2 g fibre; 245 mg natrium; 65 mg kalcium.