1 port.
2-3 stk mellemstore kartofler (gerne en melet sort)
½ løg
½ oregano eller merian
½ spsk olie
¾ dl vand
¼ bouillonterning
1 nip salt
1 tomat
½ dl revet lagret ost 30+/17% (40 g)
Sæt ovntermostaten på 200°C.
Skræl og pil kartofler og løg og skær dem i tynde skiver.
Læg dem lagvis i et ovnfast fad.
Opløs bouillonterningen i vand og hæld bouillonen over kartofler og løg.
Drys oregano over og hæld olien på.
Drys med salt og dæk hele retten med tomatskiver og drys den revne ost over tomatskiverne.
Bag gratinen i ovnen, til kartoflerne er møre ca. 60 minutter.
Gratinen kan også bages i mikroovn.
Dæk da formen med plastfilm eller låg og bag 10 minutter på fuld effekt.
Tag låget af og bag yderligere 1 portion i 4 minutter på fuld effekt og 4 portioner i 810 minutter.
Server kartoffelgratinen med råkostsalat og groft brød med plantemargarine. Gratinen kan også serveres til kød- og fiskeretter, magre pølser, svinekam eller lammesteg m.m.
Næringsindhold i 1 portion, 75 g lammesteg, 1 portion råkostsalat med ½ spsk cranks dressing, 1 stykke knækbrød med blød plantemargarine og 1 æble
kj 2520, kcal 600, fibre 10,3g, fedt 19,7g (29E%), mættet fedt 5,9g, flerumættet fedt 6,8g,
P/S 1,2, kolesterol 85 mg.