2 stk bage kartofler
600 g mørksejfilet
1 stk aubergine
rosmarin
salt
peber
olivenolie
100 g rucolasalat
timian
hvidløg
20 g pinjekerner
20 g parmesan
Auberginetatar:
Halvér auberginen og lav nogle snit i kødet med en kniv.
De 2 halvdele smøres med lidt olie og krydres med frisk (el. tørret) timian og rosmarin, hvidløg efter behag, salt og peber.
Bages i en varm ovn ved 200ºC i ca. 15 minutter.
Herefter skrabes kødet ud og tataren smages til, og varmes i en gryde lige inden servering.
Mørksej:
Kartoflerne rives til tynde kartoffelflager på et rivejern.
Skær mørksejen i portionsstykker, krydre med salt og peber (evt. et tyndt lag dijonsennep), og indpak el. overdæk mørksejen med
kartoffelflagerne, der krydres med salt.
Bages ved 200ºC i ca. 10-12 minutter.
Pesto:
½ dl olie, 1 fed hvidløg, rucolasalat, pinjekerner, parmesanost, salt og
peber blendes.
Server retten med ovnbagte kartofler.