(4 personer)
200 g butterdej
2 bagekartofler
2 faste kartofler, fx. Filea
150 g usaltet smør
Trøfler - efter økonomisk formåen
Salt, peber og muskat
Butterdejen udstikkes i 4 cirkler med en diameter på ca. 8 cm og bages i pres under en bageplade ved 200° i ca. 10 minutter.
Bagekartoflerne bages ved 150° i ca. 50 minutter.
Indmaden pureres og monteres med 50 g usaltet smør, smages til med hakkede trøfler, salt, peber og reven muskat.
De faste kartofler skæres i tynde skiver og udstikkes med en diameter på ca. 3 cm.
Skiverne koges møre i resten af smørret.
Smør kartoffelpuréen i et tyndt lag på butterdejen.
Læg de smørkogte kartoffelskiver som en rosette på puréen og steg tærterne i lidt olie på en hed pande med kartoffelskiverne nedad, til de er sprøde, i ca. 2 minutter.
Vend tærterne, sæt dem på en bageplade og bag dem færdige i ca. 5 minutter ved 200°.
Kan evt. serveres med trøffelsauce.