Logo

Kartoffel tarte tatin tartufo

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(4 personer)
 
200 g butterdej
2 bagekartofler
2 faste kartofler, fx. Filea
150 g usaltet smør
Trøfler - efter økonomisk formåen
Salt, peber og muskat
 
Butterdejen udstikkes i 4 cirkler med en diameter på ca. 8 cm og bages i pres under en bageplade ved 200° i ca. 10 minutter.
 
Bagekartoflerne bages ved 150° i ca. 50 minutter.
Indmaden pureres og monteres med 50 g usaltet smør, sma­ges til med hakkede trøfler, salt, peber og reven muskat.
 
De faste kartofler skæres i tynde skiver og udstikkes med en diameter på ca. 3 cm.
Skiverne koges møre i resten af smørret.
 
Smør kartoffelpuréen i et tyndt lag på butterdejen.
Læg de smørkogte kar­toffelskiver som en rosette på puréen og steg tærterne i lidt olie på en hed pande med kartoffelskiverne nedad, til de er sprøde, i ca. 2 minutter.
Vend tærterne, sæt dem på en bageplade og bag dem færdige i ca. 5 minutter ved 200°.
 
Kan evt. serveres med trøffelsauce.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.492 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her