½ kg blandet oksekød/flæskekød
1 ½ dl havregryn
1 spsk hvedemel
2 æggehvider eller 1 æg
salt, friskkværnet peber
1 mellemstort revet løg
2 – 3 dl væske
2 spsk persille
¾ kg fint snittet hvidkål ca. ½ mellemstort hoved
6–8 mellemstore kartofler
2 hakkede løg
evt. 3–4 stilke bladselleri
2 spsk olie
1 spsk karry
1 dåse flåede tomater
salt, peber
2–3 dl vand
Rør farsen som normalt og tilsæt persillen.
Snit kålen meget fint. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver.
Hak løgene.
Skær bladselleri i 1 cm. brede stykker.
Svits alle grønsager i olie.
Tilsæt karry og svits det med 1 minut.
Tilsæt salt og peber.
Bland alt godt.
Skub grønsagerne til siden, så der danner sig en fordybning i midten.
Saml farsen til en kugle, og læg den i fordybningen.
Dæk med grønsagerne.
Hæld flåede tomater med væde samt vand ved.
Dæk gryden med tætsluttende låg og kog retten 1 time.
Rør af og til i gryden, så grønsagerne vendes lidt rundt.
Spæd evt. med mere vand.