Billede venligst indsendt af Per Larsen
# Ingredienser
225 g valnødder - hakkes fint
125 g smør
140 g sukker
5-6 æg mellem størrelse
175 g hvedemel
3 tsk bagepulver
1 tsk kanel
1-½ dl mælk
Sukkerlage:
210 g sukker (evt. lidt honning)
2½ dl vand
1 stk hel kanel
2 spsk citronsaft
(kagen kan sagtens optage dobbelt portion af lagen)
* Tilberedning
Rør smør og sukker godt sammen, del æggene og rør æggeblommerne i en af gangen.
Tilsæt mælken, hvedemel, bagepulver, kanel og de hakkede valnødder.
Pisk æggehviderne stive og rør ⅓ af disse i dejen, så denne blødgøres.
Resten af hviderne vendes i dejen med let hånd.
Kom dejen i en velsmurt bradepande max. 20x30 cm og bag kagen ved 175 ºC i ca. 35 min.
Mens kagen bager koges sukkerlagen ved god varme under jævnlig omrøring.
Fjern den hele kanel.
Hæld forsigtig den varme sukkerlage over den færdig bagte kage og lad den blive kold.
Kagen skæres i små firkanter og kan evt. serveres med flødeskum eller vaniljeis.