50 g upoppede majs
½ dl olie
250 g brunt sukker
125 g smør
1 tsk salt
½ dl lys sirup
½ tsk natron
1 tsk vanilje
Pop majsene i ½ dl olie.
Fjern upoppede majs.
Læg de poppede majs i en stor bageform eller bradepande.
Smelt sukker, smør, salt og sirup i en gryde, indtil massen er blød og boblende.
Lad massen småkoge og boble i ca. 5 minutter.
Fjern gryden fra varmen og tilsæt hurtigt natron og vanilje.
Nu vil blandingen skumme.
Hæld den straks over popkornene.
Rør forsigtigt omkring, så kornene bliver dækket og sæt bradepanden ind i en 150°C varm ovn i 15 minutter.
Rør godt rundt i popkornene og bag dem i endnu 5 minutter.
Bred karamelkornene ud på et stykke folie smurt med smør og lad dem afkøle.
Opbevar det gode slik i en lufttæt dåse.