Logo

Kanin-ragout med fennikel og krydderurter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1,5 kg kanin
2 ½ dl vineddike
100 g fed bacon i terninger
1 ¼ dl olivenolie
4 fed hvidløg
2 ½ spsk friske rosmarinblade
2 spsk bredbladet persille
2 laurbærblade
1 tsk frisk oregano
1 ½ spsk fennikelfrø
½ fennikel
4 dl tør hvidvin
2 ½ dl oksefond eller bouillon
salt og hvid peber

Jævning:
1 spsk smør, rørt med 1 spsk hvedemel

Servering:
3 skiveparmaskinke (tynde)
hakket persille/rosmarin

For- og bagben skæres af kaninen, ryggen deles i fire, og kødet lægges i en stor skål.
Tilsæt vineddike og vand til det dækker, og lad kødet trække i en time, før det skylles og trykkes tørt i et rent viskestykke.

Steg baconterninger gyldne i olie med knust hvidløg, hakket rosmarin og persille samt fintsnittet fennikel, og brun kødet heri på alle sider.
Hæld vin, laurbærblade, oregano og fennikelfrø ved, og lad det simre i 30 minutter.

Tilsæt ½ liter varmt vand, og lad retten snurre til kødet er mørt.
Tag kødet op og hold det varmt i ovnen.

Reducér fonden til ca. 2 ½ dl, skum den for fedt og hæld oksefond eller bouillon ved.
Bring saucen til at koge, pisk jævningen i lidt af gangen, til saucen jævner, og smag til med salt og peber, før den hældes over kødet.


Serveres med ris eller godt landbrød til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 981 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her