1,5 kg kanin
salt og peber
4 spsk smør
1 spsk olivenolie
1 spsk hvedemel
½ fl.tør hvidvin - 5 dl
5 spsk tomatpuré
2 fed hvidløg (kan udelades)
krydderbuket:
3-4 stilke persille
2 kviste timian
1-2 laurbærblade
125 g champignoner
2 spsk smør
Parter kaninen i passende stykker.
Krydres med salt og peber.
Brun kødstykkerne i en blanding af smør og olie i en stegegryde.
Drys hvedemel over og lad det brune med.
Hæld hvidvinen og bouillonen over, kødet skal blot lige være dækket.
Tilsæt tomat- puré, evt. hvidløg og krydderbuketten.
Læg låg på og lad det snurre ca. 20 min.
Sæt derpå retten i ovnen ca. time ved 1750.
De rengjorte champignoner ristes i gyldent smør, bland dem i retten i de sidste 10 min. af stegetiden.
Fjern krydderbuketten.
Jævn evt. saucen.