med rosmarin, oliven, hvidløg, tomater og hvide bønner
800 g kalvetyksteg
olie
200 g grønne oliven med sten
20 fed hvidløg
200 g tørrede hvide bønner (skal udblødes dagen før)
2 stilke frisk rosmarin
8 kryddertomater
salt og peber
Brød
Brun kalvetykstegen af i en stegegryde i lidt olie.
Tag stegen op af gryden og svits så hele hvidløgsfed, oliven,
rosmarin og bønner af i gryden.
Halvér tomaterne og svits dem med og læg så stegen oven på dette – alt sammen i gryden.
Hæld vand på så det akkurat når op til stegen, krydr med salt og peber
og skru ned for varmen.
Læg låg på gryden og lad indholdet koge svagt ca. 30 minutter.
Tag stegen op af gryden og lad den evt. hvile i 15-20 minutter, inden
den skæres i skiver.
Anretning:
Skiver af kødet serveres med bønneblandingen.
Tilbehør:
Kunne være tomatsalat med rucola og forårsløg samt skiver af italiensk
brød dryppet med olivenolie.