Logo

Kalvetunge Kræmmerhuse

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(2 couv)

100 g kalvetunge
150 g kyllingelever
1 dl portvin
1 dl vand
50 g gulerod
25 g persillerod
¼ bt purløg
¼ bt persille
1/6 bdt Frisk, grøn basilikum
1/8 ruccola
1/8 lollo rosa
1/8 frisse
1 æg
30 g rasp
½ dl fløde
25 g smør
30 g parmesanost
½ dl olivenolie
¼ dl hvidvinseddike
salt, peber

Man starter med at koge kalvetungen. Den skal blancheres, og derefter koge i 1 ½. Når den er kogt, skal man pille huden af den. Så skal den have et opkog i suppen igen. Kalvetungen skal også opbevares i suppen. Når tungen er kold, kan man påbegynde retten.
Start med at blanchere kyllingeleveren. Når det er gjort, skal den pochere i ca. 7 min. I en blanding af vand og portvin. Lad leveren blive kold.
Skræl guleroden og riv den. Lav en marinade bestående af: olivenolie, hvidvinseddike, friskhakket basilikum, salt og peber. Læg den revne gulerod i marinaden og lad den marinere i ca. 15 min.
Når kyllingeleveren er kold, skal den i blenderen med fløde, smør, salt og peber. Efter det er blendet skal det stilles på køl. Skær 12 skiver af den kolde kavletunge.
Pluk salaten i mindre stykker, og vend det i æg, parmesanost og rasp. Steg salaten i en varm friture , til den er gylden.
Skær persilleroden i juilenne og steg det i frituren. Pluk persillen i små buketter og steg denne i frituren.
Lav små kræmmerhuse af kalvetungen. Læg de marinerede gulerødder i kræmmerhuse og bind purløg omkring.
Sprøjt kyllingelevermousse i kræmmerhusene og bind purløg omkring.

Anret på en stor tallerken.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 942 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her