1 ½ kg kalvenyresteg
2-3 salvieblade
2 dl bouillon
50 g smør eller margarine
hvedemel
kulør
Gnid stegen med salt og peber.
Nyren kan tages ud og udvandes, inden den steges sammen med
kalvestegen, men det er ikke nødvendigt, og mange finder at netop
nyresmagen gør denne steg så delikat.
Den bliver også meget saftig, da nyren er omgivet af fedt.
Læg stegen i den gennemfugtede stegeso med nyren nedad.
Hæld bouillonen ved og læg salviebladene på kødet.
Stegen er mør på 1 ½-2 timer ved 250ºC.
For at være sikker på, at stegen er tilstrækkeligt stegt, kan der stikkes
et stegetermometer ind i den tykkeste del af kødet.
Termometret skal vise 75ºC.
Skyen jævnes, smages til og farves.
Spis smørristede kartofler eller grønsager til.
Tyttebærsyltetøj smager godt til, hvis stegen serveres med kartofler.