Logo

Kalvemedaillon med basilikumsauce og skorzonerødder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mignon de veau au basilic.
4 pers.

800 gr Kalvemørbrad
Smør og olie til stegning
Salt og peber.

Garniture:
500 gr skorzonerrødder
2 tomater
1 bundt persille
1 fed hvidløg
2 skalotteløg
½ citron, saft af
½ l mælk
50 g smør
2 porrer

Sauce:
3 skalotteløg
3 cl cognac
3 dl piskefløde
3 dl kalvefond
3 dl hvidvin
1 bundt basilikum

Garniture:
Skorzonerødderne skrælles og lægges straks i mælk og citronsaft. Koges ca. 10 min.
Skæres ud i stave på 5 cm længde. Porrebladene pocheres let og skæres PÅ LANGS i strimler på 1 cm bredde. 6 stave skorzonerod bindes sammen med 1 porrestrimmel som et lille bundt brænde. Der skal være 2 stakke til hver.
Sauteres i smør med hakket hvidløg og skalotteløg, tomatconcasse samt den hakkede persille, tilsmages med salt og peber.

Sauce:
Hvidvin koges ned med skalotteløg og basilikumstilkene til en ⅓. Cognac, kalvefond, fløde tilsættes og koges til creme. Tilsmages med salt og peber og sigtes. Jævnes evt. med lidt Maizena. De strimlede basilikumblade tilsættes umiddelbart før serveringen.

Kødet:
Kalvemørbraden skæres ud i 8 lige store tournedos. Brunes i smør og olie og krydres med peber, og steges færdig på panden med knap så meget varme.
Kan evt efter bruning sættes i ovnen ved 190º i 5 minutter. Lidt salt på, før servering.

Lidt sauce kommes på tallerkenen. De to tournedos lægges på.
2 stakke skorzonerødder lægges ved siden af overhældt med tomat og løgsauteringen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 752 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her