1 kg kalvekød
2 løg
4 tomater
½ l. vand
½ dl olivenolie
1 kg skrællede gulerødder
½ selleri
½ kg fine ærter (dybfrosne)
Kødet skæres i store tern, løgene finhakkes, tomaterne flåes, og
frigøres for kerner, og pureres i en mixer.
Kødet brunes i halvdelen af olien sammen med løgene, tomatmosen
tilsættes sammen med ½ l. vand, krydr. med salt og peber, bring det
i kog, og lad det simre ved svag varme i 1 time, under låg.
Gulerødderne skæres i 2 cm. tykke skiver, og brunes let sammen med
den halve selleri, som er skåret i tern, i resten af olien, på en pande, ca.
5 min.
Kommes derefter ned i gryden til kødet, og retten snurrer under
låg i yderligere 30 min, hvorefter ærterne drysses i og koges med de
sidste 5 min. uden låg.
Server hjemmelavet kartoffelmos eller pasta til, og husk, gryderetten
kan godt forberedes dagen før, indtil grønsagerne skal i,- så der den
dag man skal have det, kun er ca 40 min. til retten er færdig.
Tips:
Hvis der skulle være rester, og du har serveret pasta til, så kan du
blande resten af gryderetten med resterne af pasta ( måske skulle du
koge lidt ekstra pasta) kom denne blandingen op i et gratinfad, lav en
hvid mælkesauce 3-4 dl kom 200 g osteterninger i, salt, peber og
lidt muskat, hæld denne sauce over blandingen i gratinfadet, drys lidt
rasp og lidt reven ost over og sæt fadet i en 200°C varm ovn, 20-30
min. indtil overfladen er flot gylden.