4 personer:
750 g magert kalvekød i tern (5% fedt)
500 g gulerødder 4 porrer (500 g)
et par kviste timian
10 peberkorn
3 spsk majsstivelse
salt og peber
1 person:
185 g magert kalvekød i tern (5% fedt)
125 g gulerødder 1 porre (125 g)
1 kvist timian
2-3 peberkorn
ca. 2 tsk majsstivelse
salt og peber
Læg kødet i en gryde, hæld koldt vand på, så det lige dækker, og sæt det over at koge.
Fjern skum og tilsæt 1 tsk salt, timian og peberkorn.
Lad kødet simre ved svag varme i ca. 1 time.
Tag kødet op og si suppen over i en ren gryde.
Skær de rensede porrer i ringe.
Skær de rensede gulerødder i skiver eller tern.
Kog grønsagerne møre i suppen i ca. 10 minutter.
Jævn suppen med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand og smag til med salt og peber.
Vend kødet i og lad det blive gennemvarmt.
Server med kogte kartofler eller groft rugbrød.
Tips: Et drys friskhakket persille giver prikken over i'et.
Energi pr. portion: 1616 kJ/388 kcal Protein: 45,3% Fedt: 25,4% Kulhydrat: 29,3%