Logo

Kalv i kørvel - Marie's

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hvis man vælger spidsbryst, får man et mere reelt og kødtyldt stykke kød. Kalv i kørvel kan også tilberedes med kalvebov. Kogetiden vil være en anelse kortere.

 

Til 4 personer

1 kg kalvebryst

1 laurbærblad

et par stilke persille

1 stilk timian

1 løg

1 spsk salt

3 spsk smør

3 spsk hvedemel

½ liter suppe

1 æggeblomme

1 ½ dl fløde

1 bdt finthakket kørvel

salt og peber

 

Kom kødet i en gryde med så meget vand, at det lige dækker.

Bring i kog og skum suppen.

Tilsæt salt, krydderurter og det ituskårne løg.

Lad kødet småkoge i 1 ½-2 timer, eller til det er godt mørt.

Smelt smørret i en gryde og rør det sammen med melet.

Spæd med ½ liter af den siede suppe.

Lad det koge godt i nogle minutter.

Pisk fløden sammen med æggeblommen.

Pisk lidt af den varme sauce i.

Hæld det tilbage i gryden.

Varm saucen igennem - den må ikke koge, så skiller den.

Bland den hakkede kørvel i og smag til med salt og peber.

Skær kødet i passende stykker eller skiver og anret det i et halvdybt fad.

Hæld saucen over.

Små, kogte kartofler kan serveres tiL

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 970 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Mobiltelefoner i folkeskolen, skal det forbydes?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her