(8 personer)
1 kg helt afpudset kalvetykstegsfilet
Salt, peber
Marinade/kogelage:
4 dl tør hvidvin
1 laurbærblad
1 løg
1 gulerod
1 porre
¼ knoldselleri
3 fed hvidløg
3 kviste frisk timian
Skal af ½ citron
Tunsauce:
3 dl hjemmelavet mayonnaise med olivenolie
50 g tunfisk
Braiseringslage
Hvidløg
Hvid peber
Dekoration: Finthakkede skalotteløg, kapers og friskhakket persille
Rens urterne for jord og skær dem i små grove stykker på størrelse med et stykke hugget sukker.
Sauter - uden at brune - i olivenolie sammen med de friske krydderurter.
Krydr kalvetykstegsfileten med salt og peber og gnid den grundigt ind i ovenstående urtekrydderiblanding samt citronskal og hvidløg.
Lad trække med hvidvin i 24 timer.
Næste dag: Braiser kalvetykstegen (dampsteg under låg) i lagen, til den er rosa, og lad derefter køle af i lagen.
Tunsauce: Kør mayonnaisen på blenderen med tunfisk og lidt braiseringslage og smag til med hvidløg, salt og friskmalet hvid peber. Saucen skal have en let cremet konsistens.
Anretning: Skær kalvekødet i tynde skiver og dæk kødet med tunsauce. Pynt med friskhakkede skalotteløg, kapers samt hakket persille.
Lækkert som natmad.