1 port.
100 g oksekød uden ben fx marvpibebov, yderlår, inderlår
½ stk løg
½ stk gulerod
½ spsk hvedemel
½ spsk plante/stegemargarine
1 nip salt
2 stk hel allehånde
½ stk laurbærblade
1 ¼ dl vand
Skær kødet i 2-3 cm store terninger, gem evt. ben.
Pil løgene og skær dem i kvarte.
Skræl gulerødderne og skær dem i store stykker.
Brun kød, løg og gulerødder ad flere gange på en pande.
Læg kød, løg og grønsager i en gryde og drys hvedemelet over.
Rør rundt, så melet fordeles om stykkerne, brun 5 minutter mere.
Tilsæt krydderier og evt. ben.
Hæld vandet på og kog retten ca. 60 minutter ved svag varme.
Server med kogte kartofler eller ris, syltede rødbeder, råkostsalat og brød.
Slut af med frugt.
Næringsindhold i 1 portion kalops, 2 mellemstore kartofler, 30 g syltet rødbede, 1 portion råkostsalat med ½ spsk vinaigrettesauce, 1 stykke knækbrød med blød plantemargarine og 1 appelsin
kj 2520, kcal 600, fibre 10,4g, fedt 19,6g (29E%), mættet fedt 5,9g, flerumættet fedt 5,1 g, P/S 0,9, kolesterol 88mg.