1 ds hakkede tomater (ca. 400 g)
1 lille grofthakket løg (ca. 1 dl)
2 små knuste fed hvidløg
2 tsk tørret oregano
1 tsk groft salt
10 g smør
250 g hakket kalkunkød (9% fedt)
¼ l. Karolines Mornaysauce
6 tørrede, forkogte lasagneplader (ca. 100 g)
Tilbehør:
150 g salat af fx romainesalat
gulerod
ærter
120 g landbrød
Bland de hakkede tomater, løg, hvidløg, oregano og salt til en tomatsauce.
Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det
bruner.
Svits kødet i 2 min. til det smuldrer og skifter farve.
Fordel tomatsauce, svitset kød,
Mornaysauce og lasagneplader i en brødform på 1 ½ liter således: Kom først 1 dl tomatsauce i bunden af formen.
Fordel dernæst 1 dl kød, ½ dl Mornaysauce og ⅓ af lasagnepladerne.
Fortsæt i nævnte rækkefølge - slut med resten af Mornaysaucen.
Pres let, så saucen dækker.
Bag lasagnen midt i ovnen Ca. 40 min. ved 200°C C.
Lad lasagnen trække tildækket på køkkenbordet i 10 min.
Tips: Du kan også bruge hakket oksekød i lasagnen.