500 gram kalkunsmåkød eller kalkunschnizler
250 gram champignon
200 gram østershatte
olivenolie
25 gram smør
salt og peber
1 ½ spsk cidereddike
4 dl kalvebouillon eller hønsekødsbouillon
majsstivelse
1 dl piskefløde
100 gram gorgonzola (uden skorpe)
fintklippet purløg eller hakket persille
Kalkunkødet skal skæres i terninger eller strimler.
Tør dem i køkkenrulle.
Rens champignonerne og skær dem i halve eller kvarte stykker.
Riv østershatte i strimler på langs. er de meget lange, så skær dem igennem på tværs.
Varm 1 spsk olivenolie og 15 gram smør godt op på en stor pande og rist svampene let gyldne over kraftig varme.
Ryst med mellemrum.
Drys med list salt og peber og tag panden af varmen.
Varm 2 spsk olie og 10 gram smør godt op i en stegegryde med mellemstor bund.
Hæld kalkunkødet i og steg det et par minutter over kraftig varme. Hæld 1 ½ spsk cidereddike i og rør rundt.
Hæld nu bouillon ved og kog op.
Læg låg på og kød kødet i 10 – 13 minutter.
Jævn saucen med majsstivelse, så konsistensen tyknes lidt.
Hæld piskefløde i og lad det koge op.
Lad retten småkoge i 3 – 4 minutter uden låg.
Skær gorgonzolaen i mindre stykker og rør dem i saucen.
Lad den småkoge et par minutter og smag til med salt og peber.
Rør svampene i og varm lige igennem.
Hæld retten i en skål og server fettucine til.
Sæt klippet purløg eller hakket persille på bordet til drys.
Tips: Svampene kan også steges lige før spisning og serveres for sig selv til retten. Løse ris kan anvendes i stedet for pasta.